Hulp

Acute hulp

113 biedt laagdrempelig hulpaanbod met online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiairs.

Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken. Daarnaast kun je ook in therapie via telefoon, chat of mail met een vaste psycholoog.

Help nu!

Hulp voor jongeren

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website. 

Je hoeft je naam niet te zeggen als je anoniem je verhaal wilt vertellen.

Bereikbaar via: www.kindertelefoon.nl of chat of bel:  0800-0432  (gratis en anoniem)

Chatten en bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 14.00 tot 20.00 uur.

 

Waar kun je terecht?

Hulp jongeren
Hulp of ondersteuning?   Waar kun je terecht? Waar vind je informatie? En wat zijn je rechten?

School: Als je nog op school zit kun je terecht bij de vertrouwenspersoon van school of bij je mentor. Daarnaast is er ook altijd een zorgcoördinator op de school aanwezig.

Huisarts: Via je huisarts, kinderarts of medisch specialist, deze kan je doorverwijzen naar een zorgaanbieder als verder onderzoek, hulp of ondersteuning nodig is.

Gemeente: Iedere  gemeente heeft sinds 2015 een wijkteam. Je kunt  met al je vragen voor hulp of ondersteuning terecht bij het wijkteam. Dit kan tijdens inloop spreekuren of er kan een afspraak worden gemaakt. De wijkwerker gaat met je in gesprek over je situatie. Hij of zij kijkt niet alleen naar je problemen maar ook naar de mogelijkheden. Samen gaan  jullie op zoek naar oplossingen.

 

 

                                                                                                                                                                        

Bronnen

Betrouwbare links

Zelfhulpboeken

  • Voluit leven – Ernst Bohlmeijer
  • Piekeren – Ad Kerkhof
  • Piekeren over zelfdoding – Ad Kerkhof
  • Mindfulness – verschillende auteurs